Zašto su tečajevi za djecu potrebni?

Poznato je da djeca brže i lakše uče strane jezike.  Pa zašto ne biste svoje dijete upisali na tečaj stranog jezika? Tečajevi za djecu ključni su ako želite da Vaše dijete napreduje.

U ovom Vam tekstu donosimo nekoliko razloga zašto bi djeca trebala učiti strani jezik. Učenje stranog jezika pomaže da bolje razumijemo svoj materinji jezik i čak bolje vladamo vlastitom gramatikom. Učenje kako funkcionira drugi jezik vodi nas ka istraživanju mehanizama našeg jezika.

kursevi za djecu

Učenje novog jezika jedinstven je osjećaj postignuća – u bilo kojoj dobi Usvajanje je jezika kod djece intuitivno i prirodno, a lakoća i radost iskustva mogu im pomoći da povećaju samopouzdanje i spremnost za učenje.

Prednosti učenja stranog jezika

Studije o učincima dvojezičnosti kod djece dovode do zaključka da savladavanje više jezika potiče razvoj mozga, a čak stvara i nove moždane stanice! Prema studiji u znanstvenom časopisu Nature, djeca koja su odrasla dvojezično imaju znatno veći volumen sive tvari u mozgu.

Brojne studije potvrđuju da studenti koji su naučili strani jezik mnogo bolje prolaze na mnogim testovima od onih koji govore samo svoj materinji jezik.

U vremenima kada je pristup visokom obrazovanju sve konkurentniji, znanje jednog ili dva strana jezika može poboljšati profil podnositelja zahtjeva. Oni koji govore nekoliko stranih jezika imaju očiglednu prednost u sve više globaliziranom svijetu.

Imaju sposobnost opažanja suptilne razlike u zvukovima i tonovima, zbog čega mogu lako oponašati naglaske. Njihove osjetljive uši pomažu im da pokupe i oponašaju teške zvukove, što stariji učenici često ne uspijevaju. Što ranije djeca počnu to raditi, to će tečnije i sigurnije moći govoriti.

Ako tijekom putovanja u inozemstvo možemo pouzdano komunicirati na nacionalnom jeziku, u mogućnosti smo sudjelovati u kulturi i svakodnevnom životu zemlje, a ne samo prolaziti kroz nju.

Stjecanjem novog jezika možemo upoznati ljude izvan svog okruženja s kojima inače ne bismo mogli razgovarati te razviti duboku vezu s njima. Znanje stranih jezika pomaže nam da se približimo drugim ljudima, njihovoj kulturi i njihovim pričama.

Kao obitelj u slobodno vrijeme možete zajedno učiti jezik kod kuće. Najbolje je započeti što ranije!

Saznajte više o našim tečajevima jezika za djecu i prijavite svoje dijete na tečaj stranih jezika.